Linkkumyllyn blogi

Blogi

Kesäisiä ajatuksia sateen ropistessa

Nyt on hyvä istahtaa koneen ääreen, kun isot vesipisarat ropisevat peltikattoon. Oikea aika  pysähtyä hetkeksi ja miettiä, mitä tänä kesänä oikein tapahtuikaan. Vauhtia on piisannut, mieleen jääviä tapahtumia, uskomattomia auringon nousuja ja laskuja sekä paljon mukavia matkailijoita. Väkeä on tullut Linkkumyllyyn ympäri maailmaa; Australiasta, Engalannista, Israelista, Venäjältä, Kouvolasta, Espanjasta, Sveitsistä, Lappeenrannasta ja  Espoosta. Eikä tuossa ole kaikki, nämä muistin nyt ihan heti kättelyssä. Mukavaa on ollut huomata, että Suomen luonto, rauhallisuus, turvallisuus ja puhtaus houkuttelevat. Kaikkialla maailmassa näyttää olevan kiire ja stressaava työ.

Kesän näyttelyistä olemme olleet ylpeitä ja on ollut mukava nähdä, mitä vierailijamme ovat saaneet teoksista irti. Emmin ”pää” on puhutellut lähes jokaista, Samaelin tynnyrit ovat saaneet mietteliääksi varsingin hieman varttuneemman väen, koska sodan aikaiset lentokoneen polttoainetynnyrit ovat olleet hyvinkin tuttuja. Fingerpori on saanut väen juoksemaan nauraen huussista toiseen. Kiitokset vielä Samael, Emmi ja Pertti tästä kesästä ja vielähän on kesää jäljellä.

Olemme tääällä Mouhussa irrallaan, omassa maailmassamme, mutta onneksi niin monen matka on tänne johtanut tänäkin kesänä; patikoiden, pyöräillen, meloen, veneillen tai ihan vaan autolla. Joku pitää matkaa pitkänä, joku taas lyhyeneä pääkaupunkiseudulta ja  joku on taaasen innoissaan rallitiestä tai superhienosta maastopyöräreitistä. Meille siis tullaan tosi tarkoituksella. Jo matka on elämys! Toivomme, että meidät nähdään valoisana keitaana, tapaamis- ja levähdyspaikkana täällä metsän keskellä. Lähellä Repovettä,keskellä Mäntyharjua ja kaukana kiireestä.

Monta juhlaa, kokousta ja iloista hetkeä on koettu. Nautittu synttäreistä, saippuakuplien puhaltelusta, variksenpelättimen teosta, muotinäytöksestä, stand upista ja runoista. Kaikki ovat olleet ainutlaatuisia meille ja varmasti myös juhlijoille, esiintyjille ja vierailijoillemme. Linkkumylly on tällaisiin hetkiin ainutlaatuinen. Kesän aikana olemme saaneet pohtia Linkun historiaakin hieman eri tavalla, mitä olemme luulleet sen olevan, joten syksyn saapuessa auto suuntaa Mikkeliin ja maakunta-arkistoon. Talveksi saamme uuden harrastuksen, jotta Linkkumyllyn vanhat ajat saadaan selville. Jos joku jotain tietää tai omistaa joitain valokuvia menneiltä ajoilta, niin ilomielin otammme vastaan ja  kuuntelemme tarinoita Elsasta, Taavista, päätalon rakentamisesta ja myllyn toiminnasta sekä ilman muuta myös 90-luvun kievariajasta.

Nyt tuo sade pikkuhiljaa hiipuu  ja kuulenkin tuolta kahvilan suunnalta kellon soittoa, joten sinne siis pikaisesti ja kirjoitushommat seis. Näihin palataan taasen seuraavan rauhallisen hetken koittaessa. Hyvää kesää ja ravustusonnea itse kullekin!


Vipinää viikko ennen juhannusta

Viime viikon aikana on Linkkumyllyssä touhuttu urakalla; näyttelyt avautuivat, Tarjan MuotiPuodin kanssa pidettiin mukava muotinäytös ja muutama yksityistilaisuus. Vielä saimme mahtumaan myös talon maalauksen, joka piti kyllä tehdä vasta ensi keväänä. Väriä valittiin hartaasti ja tervetuloa katsastamaan ensi viikolla, millaiseksi julkisivu oikein muuttui. Ei todellakaan siksi, mitä ensin ajateltiin.

Hieman valotan myös kesän näyttelyitä. Meillä oli ilo saada Fingerpori ja Pertti Jarla, Emmi Valve sekä viime kesästä tuttu Samael Kovero kesän taiteilijoiksi. Figerporit on nyt design-huusseissa, Emmin työt myllytuvan alakerrassa ja Samaelin teossarja Tapahtui Suomessa ulkona ja sisällä. Hieno kokonaisuus ja olemme jo viikon aikana innokkaana kertoneet töistä belgialaisille, sveitsiläisille, venäläisille, mäntyharjulaisille sekä espoolaisille kävijöillemme. Työt ovat myynnissä, jos joku haluaa itselleen tynnyrigrillin, pienoispatsaan Rivosta Riitasta tai Emmin alumiinille tulostettuja elämänkerran kuvituksia. Niin ja onhan meillä tietty divarikahvilassa jotakin näyttelyyn liittyvää kirjallisuuttakin.

Muotinäytös oli kyllä näyttävä. Loistavina tähtinä olivat kaunotar Merja Tammi ja täytyy mainita erikseen, että vihreä lehtikuvioinen tunika oli kyllä yliveto hänen yllään. Taisi päätyä ikiomaksi Merjan garderobiin, Mäntyharjun matkailupäällikkö ja paljon muutakin Olli Marjalaakso sekä sopraano Eilamaria Leskinen sekä niin ihanat Tarjan MuotiPuodin mallit. Saimme erinomaisen tuulahduksen muodin maailmasta ja nyt  on juhannusvaatetus selvillä.

Ihan pian ollaan  keskikesän kauneimmassa juhlassa. Toivotan kaikki meille tulevat vierailijat kesämielellä tervetulleeksi. Nyt vain kranssit päähän ja niitylle kirmaamaan! Hyvää juhannusta kaikille!

 

 

 


Ihanaa, kevät!

Uskomatonta, miten kevään tulo on aina yhtä suuri yllätys. Linkkumyllyssä on ollut vipinää talviajankin, mutta nyt kun kevään merkit todella ovat ympäristössä nähtävillä, kesän valmistelut sen kun kiihtyvät. Muutaman viikon kun vielä aherramme, niin näyttelyt ja kahvila avautuvat 10.6.  Odotamme itsekin innolla kesää!

Tänään on ihasteltu Lankkukosken reunamilla kasvavia voimakkaan keltaisia  rentukoita. Alku kevät on ollut niin kylmä, että kaikki kasvit ovat olleet minimaalisia, mutta parissa päivässä on tullut hiirenkorvat koivuun ja koko tienoo vihertää. Lintuja onkin seurattu parisen viikkoa. Väkeä lentelee joka suunnalla; isoja ja pieniä siivekkäitä.  Taas kerran auringon laskut ovat saaneet meidät hengästymään väriloistossaan. Se on aivan totta, mitä edellinen Linkkumyllyn emäntä Kristiina meille sanoi, että ne ovat maailman kauneimmat.

Muita kevään merkkejä on myös nähty.  Mouhuntie on myös vilkastunut. Mökeillä on alkanut vipinä. Ensimmäiset ralliajot on jo raitilla pidetty ja grillin tuoksut leijuvat iltasella terassille. Toden totta, ihana kevät on taasen täällä.  Kurkkaa tapahtumakalenteriamme ja löydä sieltä mieluisia esityksiä . Ja tule ainakin moikkaamaan meitä, kun  kahvila ja näyttelyt avautuvat!

Pian nähdään,

Leila & Ari