Linkkumyllyn blogi

Blogi

Monta kokemusta rikkaampana uusiin seikkailuihin

Koko päivä on mennyt kesää suunnitellessa ja webinaareissa. On analysoitu, saatu vinkkejä siivouksesta, tietoa hankkeista, luontomatkailutuotteista ja vielä mukaan mahtui geokätkökoulutustakin. Pikkuhiljaa alkaa kesän vipinät startata Linkkumyllyssä. Tänään sataa lunta, joten ulkohommat voivat vielä odottaa hetken.

Muutama viikko ollaan vietetty kirkkoveneen kimpussa ja nyt se on jo saapunut Linkkumyllyn pihalle. Venettä on paikattu, tervattu, lakattu ja nyt turvotettu, joten jännityksellä katsotaan, pysyykö pinnalla vai saanko siitä uuden mahtavan kukkapenkin puron varteen. Usko on vielä kova veneilyyn. Välillä on myös käyty laskemassa verkkoja ja iloksemme olemme saaneet syödä haukea omista verkoista, mutta myös naapurin verkoista. Mikään ei ole maukkaampaa kuin kevään ensimmäinen paistettu hauki.

Tänä kesänä olemme pitämässä kesäkahvilaamme avoinna ensin kesäkuussa viikonloppuisin ja heinäkuussa keskiviikosta sunnuntaihin. Saimme myös kahvilan pihaan pyöräily/melontareitti-postilaatikon , jossa on vihkonen. Siihen voi merkata nimensä ja osallistua kesän lopussa arvontaan, jonka järjestää Reissupolku perinteisiesti. Jo muutama pyöräilijä on meidät löytänyt ja toivottavasti lisää kävijöitä tulee pullakahveelle, kun kaffila saadaan auki. Samalla voi myös katsastaa kesän näyttelyn, joka on minun omani ja nimeltään Lautasella. Väri-ilottelua kukkalautasvalokuvat jatkaa edellisen näyttelyn teemaa. Tämäkin avoinna kesäkuusta.

Melontakesä on aivan ovella. Tänä kesänä meillä on neljä pistettä, josta voi vuokrata kajakin tai kanootin: Linkkumylly, asemamakasiini, Vihantasalmi ja Pertunmaan kesäkahvila. Kalusto on varattava etukäteen ja jos mökille haluaa vuokrata, niin kuljetamme kaustoa ja melojia myös paikasta paikkaan. Pisteet eivät ole jatkuvasti miehitettyjä, joten viestiä meille, niin tulemme paikalle. Karttoja löytyy nyt Keisarinlähteen kierrokselle ja Hallan reitille/Mäntyharju-Repovesi-reitille. Sieltä löydät laavut ja nähtävyydet, joten reissun suunnittelelminen on nyt helppoa. Me tietenkin avustamme ja neuvomme mielelämme. Kai muistitte, että meiltä voi myös ostaa välineistöä. Jokunen käytetty kajakki tulee myyntiin, mutta myös uusia voi ostaa kauttamme. Melonnan peruskurssi 1 ja 2 sekä jatkokurssi on kesän ohjelmistossa myös (tarkemmin Tapahtumat-sivustolla)

Kesään kuuluu uutuutena jooga. Aloitamme ensin lauantain aamujoogalla klo 8-9 ja joogan jälkeen voi jäädä meille myllytupaan aamiaiselle. Joogat ovat ulkosalla aina kun sää vaan niin sallii. Tämä sopii myös pienryhmille. Mikä onkaan ihanampaa, kun privatejoogatunti melonta- tai pyöräilypäivän jälkeen. Näistä tarkemmin meidän tapahtumat- sivulla.

Lisää mielenkiintoista kurssitusta on elokuussa, Avainnippu sanoittamiseen -viikonloppu. Vetäjinä toimivat Johnna Viksten ja Lasse Wikman. Aivan ainutlaatuinen juttu. Jos olet kiinnostunut, niin varaa paikkasi pian.

Paljon kivaa on siis tiedossa. Odotamme innolla kesävieraita. Talvella olen penkonut lisää Linkkumyllyn historiaa ja olen huomannut, että entisiä ja nykyisiä linkkumyllyläisiä yhdistää tämä into odottaa kesävieraita uusia ja niitä tuttuja, jotka ovat viihtyneet täällä kesästä toiseen. He tuovat tuulahduksen tänne metsän keskelle ja varsinkin tänä vuonna on ihanaa saada vipinää järvelle ja myllytilan pihapiiriin.

Kohta riisutaan villasukat ja siirrytään kesään. Pian nähdään!

Leila ja Ari


Helmikuussa haaveillaan kesästä

Talvinen Mäntyharju on varmaankin yllätys monelle matkailijalle ja mäntyharjulaisellekin, miten upea luonto ja miten loistavat ulkoilumahdollisuudet täällä onkaan lumisena talvena. Olemme ehtineet hiihdellä Kisalan hyvinhoidetuilla laduilla. Pilkahdus auringostakin on nähty, joten lupaus keväästä on jo annettu. Päiväkin on jo pidentynyt huomattavasti. Niinpä on aika kertoa hieman tulevan kesän suunnitelmista.

Avaamme kevään aikana Mäntyharjun asemamakasiiniin Linkkumyllyn välinevuokraamon. Siellä on vuokrattavissa kajakkeja, kanootteja ja SUP-lautoja sekä varusteita niihin. Makasiinista tulee mukava kohtauspaikka, jonne voi tulla tutustumaan lajiin. Jos olet tulossa junalla Mäntyharjuun, pääset helposti nyt jatkamaan matkaa melontareissulle aivan asemamakasiinin edestä järviseudulle.

Avajaisista, kalustosta ja kursseista sekä ohjaituista retkistä lisää infoa kevään kuluessa facessa.

Toinen uusi juttu on Studio Linkkumylly, uusi majoituspaikka Mäntyharjun keskustassa. Studiossa on kaksi huonetta, keittiö, ruokailutila /neukkari, joten tila käy myös neuvottelukäyttöön. Kysy tästä lisää tarkemmin, jos moderni keskustamajoitus kiinnostaa. Tämä on siis lähellä kauppoja ja asemaa.

Linkkumyllyn tämän kesän näyttely on Herkkuhetkiä ja silmän ruokaa -valokuvanäyttely. Teokset ovat reseptejä, visuaalisia-asetelmia. Kesän kuvamenu on katettuna Myllytuvassa. Näyttely on Leila Jaskasen, Linkkumyllyn emännän, joka on armoton visualisti ja ruokastylisti. Nämä on nähtävä!Erikoinen!

Design-huussinäyttely on tietenkin paikallaan ja ryhmille on mahdollisuus opastettuihin kierroksiin, joissa kerrotaan tarkemmin huussihistoriaa ja arkkitehdeistä, jotka ovat nämä erikoiset huussit suunnitelleet.

Linkkumylly on tietenkin kesällä myös juhlia, ryhmiä, majoitusta, sanomista, herkuttelua ja pyöräilyä-melontaa. Niin kuin aiempinakin vuosina. Suosittuja ovat olleet melonta-maastopyöräilyretket, jolloin saman viikonlopun aikana on voinut matkata maalla ja vedessä.

Majoituksista on vielä mainittava Tentsilet, jurtta, retro-aitat ja Lumikki- ja Rantala-mökit.

Jos matkasi vie maamme pääkaupunkiin Helsinkiin, niin kysy myös mukavaa yksiötä majoituspaikaksi iki-ihanassa vanhassa kaupunginosassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Voit myös varata Helsinki-opastuksen tai oman oppaan meiltä.

Siis paljon mukavia uusia juttuja tiedossa. Reippaita talvirientoja ja aurinkoista kevättä odotellessa.

Toivottaa Linkkmyllyn väki

 


Kesäisiä ajatuksia sateen ropistessa

Nyt on hyvä istahtaa koneen ääreen, kun isot vesipisarat ropisevat peltikattoon. Oikea aika  pysähtyä hetkeksi ja miettiä, mitä tänä kesänä oikein tapahtuikaan. Vauhtia on piisannut, mieleen jääviä tapahtumia, uskomattomia auringon nousuja ja laskuja sekä paljon mukavia matkailijoita. Väkeä on tullut Linkkumyllyyn ympäri maailmaa; Australiasta, Engalannista, Israelista, Venäjältä, Kouvolasta, Espanjasta, Sveitsistä, Lappeenrannasta ja  Espoosta. Eikä tuossa ole kaikki, nämä muistin nyt ihan heti kättelyssä. Mukavaa on ollut huomata, että Suomen luonto, rauhallisuus, turvallisuus ja puhtaus houkuttelevat. Kaikkialla maailmassa näyttää olevan kiire ja stressaava työ.

Kesän näyttelyistä olemme olleet ylpeitä ja on ollut mukava nähdä, mitä vierailijamme ovat saaneet teoksista irti. Emmin ”pää” on puhutellut lähes jokaista, Samaelin tynnyrit ovat saaneet mietteliääksi varsingin hieman varttuneemman väen, koska sodan aikaiset lentokoneen polttoainetynnyrit ovat olleet hyvinkin tuttuja. Fingerpori on saanut väen juoksemaan nauraen huussista toiseen. Kiitokset vielä Samael, Emmi ja Pertti tästä kesästä ja vielähän on kesää jäljellä.

Olemme tääällä Mouhussa irrallaan, omassa maailmassamme, mutta onneksi niin monen matka on tänne johtanut tänäkin kesänä; patikoiden, pyöräillen, meloen, veneillen tai ihan vaan autolla. Joku pitää matkaa pitkänä, joku taas lyhyeneä pääkaupunkiseudulta ja  joku on taaasen innoissaan rallitiestä tai superhienosta maastopyöräreitistä. Meille siis tullaan tosi tarkoituksella. Jo matka on elämys! Toivomme, että meidät nähdään valoisana keitaana, tapaamis- ja levähdyspaikkana täällä metsän keskellä. Lähellä Repovettä,keskellä Mäntyharjua ja kaukana kiireestä.

Monta juhlaa, kokousta ja iloista hetkeä on koettu. Nautittu synttäreistä, saippuakuplien puhaltelusta, variksenpelättimen teosta, muotinäytöksestä, stand upista ja runoista. Kaikki ovat olleet ainutlaatuisia meille ja varmasti myös juhlijoille, esiintyjille ja vierailijoillemme. Linkkumylly on tällaisiin hetkiin ainutlaatuinen. Kesän aikana olemme saaneet pohtia Linkun historiaakin hieman eri tavalla, mitä olemme luulleet sen olevan, joten syksyn saapuessa auto suuntaa Mikkeliin ja maakunta-arkistoon. Talveksi saamme uuden harrastuksen, jotta Linkkumyllyn vanhat ajat saadaan selville. Jos joku jotain tietää tai omistaa joitain valokuvia menneiltä ajoilta, niin ilomielin otammme vastaan ja  kuuntelemme tarinoita Elsasta, Taavista, päätalon rakentamisesta ja myllyn toiminnasta sekä ilman muuta myös 90-luvun kievariajasta.

Nyt tuo sade pikkuhiljaa hiipuu  ja kuulenkin tuolta kahvilan suunnalta kellon soittoa, joten sinne siis pikaisesti ja kirjoitushommat seis. Näihin palataan taasen seuraavan rauhallisen hetken koittaessa. Hyvää kesää ja ravustusonnea itse kullekin!


Vipinää viikko ennen juhannusta

Viime viikon aikana on Linkkumyllyssä touhuttu urakalla; näyttelyt avautuivat, Tarjan MuotiPuodin kanssa pidettiin mukava muotinäytös ja muutama yksityistilaisuus. Vielä saimme mahtumaan myös talon maalauksen, joka piti kyllä tehdä vasta ensi keväänä. Väriä valittiin hartaasti ja tervetuloa katsastamaan ensi viikolla, millaiseksi julkisivu oikein muuttui. Ei todellakaan siksi, mitä ensin ajateltiin.

Hieman valotan myös kesän näyttelyitä. Meillä oli ilo saada Fingerpori ja Pertti Jarla, Emmi Valve sekä viime kesästä tuttu Samael Kovero kesän taiteilijoiksi. Figerporit on nyt design-huusseissa, Emmin työt myllytuvan alakerrassa ja Samaelin teossarja Tapahtui Suomessa ulkona ja sisällä. Hieno kokonaisuus ja olemme jo viikon aikana innokkaana kertoneet töistä belgialaisille, sveitsiläisille, venäläisille, mäntyharjulaisille sekä espoolaisille kävijöillemme. Työt ovat myynnissä, jos joku haluaa itselleen tynnyrigrillin, pienoispatsaan Rivosta Riitasta tai Emmin alumiinille tulostettuja elämänkerran kuvituksia. Niin ja onhan meillä tietty divarikahvilassa jotakin näyttelyyn liittyvää kirjallisuuttakin.

Muotinäytös oli kyllä näyttävä. Loistavina tähtinä olivat kaunotar Merja Tammi ja täytyy mainita erikseen, että vihreä lehtikuvioinen tunika oli kyllä yliveto hänen yllään. Taisi päätyä ikiomaksi Merjan garderobiin, Mäntyharjun matkailupäällikkö ja paljon muutakin Olli Marjalaakso sekä sopraano Eilamaria Leskinen sekä niin ihanat Tarjan MuotiPuodin mallit. Saimme erinomaisen tuulahduksen muodin maailmasta ja nyt  on juhannusvaatetus selvillä.

Ihan pian ollaan  keskikesän kauneimmassa juhlassa. Toivotan kaikki meille tulevat vierailijat kesämielellä tervetulleeksi. Nyt vain kranssit päähän ja niitylle kirmaamaan! Hyvää juhannusta kaikille!

 

 

 


Ihanaa, kevät!

Uskomatonta, miten kevään tulo on aina yhtä suuri yllätys. Linkkumyllyssä on ollut vipinää talviajankin, mutta nyt kun kevään merkit todella ovat ympäristössä nähtävillä, kesän valmistelut sen kun kiihtyvät. Muutaman viikon kun vielä aherramme, niin näyttelyt ja kahvila avautuvat 10.6.  Odotamme itsekin innolla kesää!

Tänään on ihasteltu Lankkukosken reunamilla kasvavia voimakkaan keltaisia  rentukoita. Alku kevät on ollut niin kylmä, että kaikki kasvit ovat olleet minimaalisia, mutta parissa päivässä on tullut hiirenkorvat koivuun ja koko tienoo vihertää. Lintuja onkin seurattu parisen viikkoa. Väkeä lentelee joka suunnalla; isoja ja pieniä siivekkäitä.  Taas kerran auringon laskut ovat saaneet meidät hengästymään väriloistossaan. Se on aivan totta, mitä edellinen Linkkumyllyn emäntä Kristiina meille sanoi, että ne ovat maailman kauneimmat.

Muita kevään merkkejä on myös nähty.  Mouhuntie on myös vilkastunut. Mökeillä on alkanut vipinä. Ensimmäiset ralliajot on jo raitilla pidetty ja grillin tuoksut leijuvat iltasella terassille. Toden totta, ihana kevät on taasen täällä.  Kurkkaa tapahtumakalenteriamme ja löydä sieltä mieluisia esityksiä . Ja tule ainakin moikkaamaan meitä, kun  kahvila ja näyttelyt avautuvat!

Pian nähdään,

Leila & Ari