Tarkemmin meistä
Hurmaava Linkkumylly
Jo 1700-luvulla kaivettiin pieni puro tukinuitto-ojaksi Linkkumyllyn tontille. Silloinkin elettiin metsästä, niin kuin tänä päivänäkin Etelä-Savon alueella. Ensimmäisen kerran mylly rakennettiin puroon 1850-luvulla. Päätalo on rakennettu 1890 ja paikka on lumonnut useat perheet, jotka ovat jääneet tänne elämään ja työskentelemään. Paikka on ainutlaatuisen kaunis: järvi edessä, takana lampi, ja lammesta virtaa pieni koski talon ohi järveen. Rinteeseen muotoutui terassipuutarha ja talon takaa alkoivat metsäiset erämaat.
Tänä päivänä voi täällä kävijä nähdä saman ihanan maiseman, kuulla kosken kohinan ja tuntea paikasta henkivän hyvää tekevän rauhan. Paikka on täynnä tarinoita ja muistoja eri omistajien elämästä. Me olemme halunneet säilyttää jotain kaikken linkkumyllyläisten ajasta ja haluamme jakaa tarinat ja tämän ihanan historian vierailijoiden kanssa.
Mäntyharjun luonto on kaunis ja jylhä. Hiljaisuus, metsät ja järvet mahdollistavat ainutlaatuisen luontokokemuksen. Linkkumylly sijaitsee Mäntyharju-Repovesi reitin varrella. Matkaa Repoveden kansallispuiston pohjoiseen sisäänkäyntiin on n. 15 km ja Mäntyharjun kirkolle 14 km. Siksi olemmekin suosittu majoituskohde Repoveden kansallispuistossa kävijöille.
Majoitusta meillä on ympärivuoden, mutta kesä/syksy tekee Linkkumyllystä aktiivisen; luontoaktiviteetit, Kokeile Onneasi-kesäkahvila ja ihanat vierailijat saavat tilalle odotettua vipinää talven jälkeen kesäkuun alkupuolella.
Teemme tätä sydämellä.Tervetuloa meille,
Ari Soikkeli & Leila Jaskanen
Linkkumyllyn historiaa:
Lankkukoskessa on aloittanut tullimylly toimintansa vuonna 1850. Päätalo rakennettiin rakensivat 1890. Samoihin aikoihin kuin Savon rataa rakennettiin. Alueella muistetaan hyvin vielä Taavi ja Elsa Virtanen, jotka isännöivät taloa vuodesta 1927, ”Virtasetn virkistyslaitoksena.” Linkkumyllyn tila jäi autioksi 1960-luvulla ja meni huonoon kuntoon. 1980-luvulla paikka vaihtoi omistajaa ja tilalla alkoi aktiivinen ravintola- ja majoitustoiminta. Täältä metsän keskeltä löytyi silloin mm. intiaanikylä, jossa vieraili busseittain koululaisia keväisin. Moni muistaa vielä Simo-aasinkin ja Martin sen hoitajan. Omistaja vaihtui taasen 2000-luvulla ja Linkkumylly nimi otettiin käyttöön. Taidenäyttelyt ja konsertit alkoivat tuolloin. Me , Leila ja Ari, toimme mukanamme tänne luontoaktiviteetit 2015 (melonnan ja suppauksen) ja ekomajoitteet (Tentsile-teltat, jurtan), kurssitukset ja pienet taidenäyttelyt. Olemme viihtyneet täällä hurmioituneena Linkkumyllyyn jo yhdeksättä vuotta.