Monta kokemusta rikkaampana uusiin seikkailuihin

Koko päivä on mennyt kesää suunnitellessa ja webinaareissa. On analysoitu, saatu vinkkejä siivouksesta, tietoa hankkeista, luontomatkailutuotteista ja vielä mukaan mahtui geokätkökoulutustakin. Pikkuhiljaa alkaa kesän vipinät startata Linkkumyllyssä. Tänään sataa lunta, joten ulkohommat voivat vielä odottaa hetken.

Muutama viikko ollaan vietetty kirkkoveneen kimpussa ja nyt se on jo saapunut Linkkumyllyn pihalle. Venettä on paikattu, tervattu, lakattu ja nyt turvotettu, joten jännityksellä katsotaan, pysyykö pinnalla vai saanko siitä uuden mahtavan kukkapenkin puron varteen. Usko on vielä kova veneilyyn. Välillä on myös käyty laskemassa verkkoja ja iloksemme olemme saaneet syödä haukea omista verkoista, mutta myös naapurin verkoista. Mikään ei ole maukkaampaa kuin kevään ensimmäinen paistettu hauki.

Tänä kesänä olemme pitämässä kesäkahvilaamme avoinna ensin kesäkuussa viikonloppuisin ja heinäkuussa keskiviikosta sunnuntaihin. Saimme myös kahvilan pihaan pyöräily/melontareitti-postilaatikon , jossa on vihkonen. Siihen voi merkata nimensä ja osallistua kesän lopussa arvontaan, jonka järjestää Reissupolku perinteisiesti. Jo muutama pyöräilijä on meidät löytänyt ja toivottavasti lisää kävijöitä tulee pullakahveelle, kun kaffila saadaan auki. Samalla voi myös katsastaa kesän näyttelyn, joka on minun omani ja nimeltään Lautasella. Väri-ilottelua kukkalautasvalokuvat jatkaa edellisen näyttelyn teemaa. Tämäkin avoinna kesäkuusta.

Melontakesä on aivan ovella. Tänä kesänä meillä on neljä pistettä, josta voi vuokrata kajakin tai kanootin: Linkkumylly, asemamakasiini, Vihantasalmi ja Pertunmaan kesäkahvila. Kalusto on varattava etukäteen ja jos mökille haluaa vuokrata, niin kuljetamme kaustoa ja melojia myös paikasta paikkaan. Pisteet eivät ole jatkuvasti miehitettyjä, joten viestiä meille, niin tulemme paikalle. Karttoja löytyy nyt Keisarinlähteen kierrokselle ja Hallan reitille/Mäntyharju-Repovesi-reitille. Sieltä löydät laavut ja nähtävyydet, joten reissun suunnittelelminen on nyt helppoa. Me tietenkin avustamme ja neuvomme mielelämme. Kai muistitte, että meiltä voi myös ostaa välineistöä. Jokunen käytetty kajakki tulee myyntiin, mutta myös uusia voi ostaa kauttamme. Melonnan peruskurssi 1 ja 2 sekä jatkokurssi on kesän ohjelmistossa myös (tarkemmin Tapahtumat-sivustolla)

Kesään kuuluu uutuutena jooga. Aloitamme ensin lauantain aamujoogalla klo 8-9 ja joogan jälkeen voi jäädä meille myllytupaan aamiaiselle. Joogat ovat ulkosalla aina kun sää vaan niin sallii. Tämä sopii myös pienryhmille. Mikä onkaan ihanampaa, kun privatejoogatunti melonta- tai pyöräilypäivän jälkeen. Näistä tarkemmin meidän tapahtumat- sivulla.

Lisää mielenkiintoista kurssitusta on elokuussa, Avainnippu sanoittamiseen -viikonloppu. Vetäjinä toimivat Johnna Viksten ja Lasse Wikman. Aivan ainutlaatuinen juttu. Jos olet kiinnostunut, niin varaa paikkasi pian.

Paljon kivaa on siis tiedossa. Odotamme innolla kesävieraita. Talvella olen penkonut lisää Linkkumyllyn historiaa ja olen huomannut, että entisiä ja nykyisiä linkkumyllyläisiä yhdistää tämä into odottaa kesävieraita uusia ja niitä tuttuja, jotka ovat viihtyneet täällä kesästä toiseen. He tuovat tuulahduksen tänne metsän keskelle ja varsinkin tänä vuonna on ihanaa saada vipinää järvelle ja myllytilan pihapiiriin.

Kohta riisutaan villasukat ja siirrytään kesään. Pian nähdään!

Leila ja Ari