Mäntyharjun melontakeskus

1.5.-1.10.2021

Vuokraa kajakki, avokanootti tai SUP-lauta ja lähde järvelle. Myös polkuveneellä voit ihalilla Kurkilahden maisemia. Välinevuokrauspisteitä meillä on Linkkumyllyssä, Mäntyharjun asemamakasiinissa, Vihantasalmessa ja Pertunmaan kesäkahvilassa. Emme ole jatkuvasti paikalla vuokrauspisteissämme, mutta soita ja varaa kalustoa etukäteen. Tulemme paikalle ja opastamme sinut matkaan. Annamme sinulle vinkit, kartat ja neuvomme hyvät reitit. Meillä on  myös kuljetuspalvelu kalustolle ja  melojille.

Mäntyharjussa on useita hienoja melontareittejä: lyhyitämuutaman tunnin kestäviä tai useamman päivän reisssuja ; mm. Keisarinlähteen kierros sekä Hallan reitti Repoveden kansallispuistoon useiden järvien halki, tai lyhyempiä Pieni Pyhäjärven kierros ja Mäntyharjun kirkonlylän kulttuurireitti. Kysy lisää reittisuunnitelmasta ja lisävarusteista.

Kokoa ryhmä ja lähde melomaan! Kesälle 2021 meille tulee vuokrattavaksi kirkkovene.

Myymme myös melontavälineistöä. Tule juttelemaan ja kokeilemaan, jos olet aikeissa hankkia oman kajakin, kanootin tai SUP-laudan.

P.S. myös tänä kesänä meillä on melonnan peruskurssi  1&2 ja jatkokurssi  Seuraa facebook-sivujamme.

linkkumylly@linkkumylly.fi

Kesäjoogaa, metsäjoogaa, kursseja pienryhmille

29.5.-31.7.2021 la/ke

🌞 Virkistävä aamujooga (klo. 8-9) Aloitetaan la 29.5. ja kesäkuun lauantait siitä eteenpäin. Heinäkuussa ke ja la.

Aamujooga herättelee kehoa nukutun yön jäljiltä,

ja valmistaa kehon sekä mielen ottamaan uuden

päivän kiitollisuudella vastaan. Kaikille sopiva

lempeä harjoitus nostattaa energiaa, vahvistaa lihaksia sekä kirkastaa mieltä. Tunti yhdistää hengitysharjoituksia, meditaatiota sekä liikettä sopivissa määrin. Aamuharjoituksen jälkeen voit jäädä nauttimaan Linkkumyllyn ravitsevasta aamupalasta!

Aikataulu: kesäkuu lauantaisin, heinäkuu keskiviikko ja/tai lauantai.

Minimi ryhmäkoko 4 henkilöä. Varaa paikkasi etukäteen.

🌜 Hyvän yön iltajooga (klo. 19-20)

Iltajooga siivittää kehon rauhalliseen levon tilaan ja auttaa hermostoa tasaantumaan päivän tapahtumista. Kehoa hellitään pitkillä ja leppoisilla venytyksillä, jotka auttavat kehoa palautumaan sekä rentoutumaan. Kiireetön harjoitus sopii kaikille, jotka haluavat antaa itselleen levon lahjan.

Joogahinta 12€/hlö/kerta

Aamiainen 12€/hlö

Varaathan paikkasi edellisenä päivänä: Maija Turunen movewithmaitsu@gmail.com tai linkkumylly@linkkumylly.fi

 

🌲Metsäjooga (pyydettäessä)

Maa-ja luontoyhteyden vahvistamiseen suunnattu meditatiivinen harjoitus, joka yhdistää luonnossa liikkumisen, hengitysharjoitukset sekä mielen äärelle pysähtymisen. Et tarvitse aiempaa kokemusta meditaatiosta tai joogasta, utelias mieli ja (halutessasi) paljaat jalat riittävät!

🌸Yksityistunnit (polttarit, synttärit, työhyvinvointi yms. juhlat & tapahtumat) Kysy lisää, niin teemme tarjouksen.

Toimimme turvallisesti tilanteen sallimissa puitteissa.

 

Linkkumyllyn kesäjoogien ohjaajana toimii Maija Turunen, tuttavallisemmin Maitsu. 

Maitsun ote ohjaamiseen on varman lempeä, informatiivinen sekä kehoa kunnioittava. Tunneilla Maitsu kannustaa jokaista löytämään oman yksilöllisen liikeilmaisunsa, sillä ei ole olemassa vain yhtä ainoaa tapaa joogata. Joogatunnit rakentuvat aina tietyn teeman ympärille, mikä parhaimmassa tapauksessa herättää pohdintoja joogamaton ulkopuolellekin.

Maitsun joogatunnit vahvistavat yhteyttä ympäröivään maailmaan, syventävät ymmärrystä omasta itsestä sekä tukevat fyysistä hyvinvointia. Keho-mieli-sydän samassa paketissa <3 Maitsu valmistui joogaopeksi alkusyksystä 2020 Heartful Yoga

Melonnan jatkokurssi Linkkumyllyssä

12.-13.6.2021

Melonnan jatkokurssi 12.-13.6.2021 Linkkumylly /Mäntyharju

Melonta on monipuolinen harrastus ja taitoja kannattaa pitää yllä säännöllisesti melomalla ja myös päivittää omaa osaamista melonnan jatkokurssilla. Melonnan jatkokurssilla opetellaan yhdessä ohjatusti Meloja 2-taitokokeeseen tarvittavia taitoja. Koe vastaa EPP2 (Euro Paddle Pass) taitokoetta. Taitokokeeseen osallistuminen ei ole pakollista, mutta mikäli sen haluaa kurssin aikana suorittaa, niin se on mahdollista.

Kurssin kouluttajina toimivat Suomen melonta- ja soutuliiton kouluttajat.

Jatkokurssin sisältö

Kurssin aikana opetellaan sileän veden perusmelontataidot. Kurssilaisen tulisi kyetä liikuttamaan kajakkia haluttuun suuntaan sekä pystyä soveltamaan melontatekniikoita melonnassaan. Hänen pitää pystyä toimimaan maltillisesti veden varaan joutuessaan Kurssi alkaa lauantai aamuna lyhyellä teorialla ja varusteisiin tutustumalla. La ja su päivät olemme järvellä yhteensä n. 10 tuntia ja harjoittelemme tarvittavia taitoja.

Muun muassa seuraavia harjoitteita tehdään kurssin aikana:

– Eteenpäin- ja taaksepäin melonta sekä pysäytys – Kajakin ohjaaminen haluttuun suuntaan – Sivuttain melonta – Alatuki ja kaatumisen estäminen – Pelastautuminen – Kaluston käsittely ja kuljetus

Alla olevissa linkeissä löytyy sisältöä, jota kurssin aikana harjoitellaan. Tutustu niihin huolellisesti ennen kurssin alkua.

https://www.melontajasoutuliitto.fi/@Bin/2250330/Meloja%2b2%2bkajakki%2btaitokoe%2b21.9.2020.pdf

https://www.melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus/meloja-taitokokeet/

Kurssin koko: min 8, max 15. Mahdollisuus myös majoittautumiseen elämyksellisesti Linkkumyllyssä mökeissä, jurtassa, retro-aitoissa tai Tentsile-teltoissa. Jo tämä on elämys! Majoitus tilattava erikseen ja kysy tarjous!

Viimeistään vanhassa Taavin rantasaunassa päivän kokemukset sisäistyvät. Ruokailut idyllisessä myllytuvassa tai luonnon helmassa laavulla. Hinta: 180 €/hlö sis. opetuksen, välineet, ruokailut, kahvit ja saunan (kahtena päivänä)

Taitokoe +50 €

Kurssille osallistuminen edellyttää, että melonnan peruskurssi Meloja 1 on suoritettu.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.5.2021 mennessä: linkkumylly@linkkumylly.fi, puh. 050 449 3002.

Soita rohkeasti, jos jotain kysyttävää.

Linkkumylly/Ari 0504493002

Melonnan peruskurssit

3.-4.7.2021 ja 14.-15.8.2021

MELONNAN PERUSKURSSI 1 : 3.-4.7.2021

MELONNAN PERUSKURSSI 2: 14.-15.8.2021

Melonta on monipuolinen harrastus, mutta ensimmäiset melan vedot on hyvä ottaa ohjatusti, niin jatkossakin on helpompaa. Melonnan peruskurssilla meloja pääsee nopeasti kiinni harrastuksen ytimeen. Omia melontavarusteita et tarvitse, vain kuiva vaatekerta on hyvä ottaa mukaan. Peruskurssin käynyt meloja pystyy melomaan helpoissa olosuhteissa ja osallistumaan ohjattuihin melontaretkiin ja harjoituksiin. Vetäjinä Suomen melonta-ja soutuliiton kouluttaja. Mukana myös apuohjaaja.

Peruskurssin kesto ja sisältö

– 10 h

– melonnan perustekniikat: eteenpäin melonta, kanootin / kajakin ohjaaminen

– melontaturvallisuus

– varusteet

– melonnan lajit ja harrastusmahdollisuudet

Ryhmän koko: min 8, max 15. Kurssi alkaa la aamuna lyhyellä teorialla ja varusteisiin tutustumalla. La ja su päivät olemme järvellä perustekniikkaa ja turvallisuutta harjoitellen.

Mahdollisuus myös majoittautumiseen elämyksellisesti Linkkumyllyssä mökeissä, jurtassa, retroaitoissa tai Tentsile-teltoissa. Jo tämä on elämys! Majoitus tilattava erikseen ja kysy tarjous!

Viimeistään vanhassa Taavin rantasaunassa päivän kokemukset sisäistyvät. Ruokailut idyllisessä myllytuvassa tai luonnon helmassa laavulla.

Hinta:180€/hlö sis. opetuksen, välineet, ruokailut, kahvit ja saunan (kahtena päivänä)

Kurssit pidetään Linkkumyllyssä, Mouhuntie 647, 52700 Mäntyharju

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 1. Kurssi 1.6. ja kurssi 2 15.7. mennessä: linkkumylly@linkkumylly.fi, puh. 050 449 3002

Sanoittamisen avainnippu

6.-8.8.2021

SANOITTAMISEN AVAINNIPPU 6.-8.8.2021

Sanoittaminen, viikonloppukurssi

Linkkumylly,Mouhuntie 647, Mäntyharju

Oletko kiinnostunut sanoittamisesta? Laulun luominen on luova ja joskus jopa selittämätön prosessi, mutta samalla sanojen kirjoittamiseen tarvitaan myös monia teknisiä asioita. Laulu ei ole sama asia kuin runo. Laulu voi toimia puhuttuna, mutta yleensä se ei ole ehjä ilman kumppaniaan eli säveltä. Viikonlopun aikana puhumme teksteistä, luomme uutta, opettelemme tekniikkaa ja ennen kaikkea antaudumme sanojen vietäväksi. Voit tuoda kurssille myös omia tekstiaihioitasi ja työstää niitä eteenpäin.

Musiikkitaustaa ei tarvita osallistumiseen. Lauluntekstin kirjoittaminen vahvistaa muutakin kirjoittamista jota tarvitset työssäsi, opinnoissasi, harrastuksessasi tai musiikin tekemistä.

Valmentajana toimii sanoittaja Lasse Wikman. Hän on tehnyt n. 800 sanoitusta maamme eturivin artisteille.

Lasse on toiminut sanoittamisen kouluttajana useita vuosia HEO:n lauluntekijälinjalla sekä Metropoliassa.

Lassen kanssa kurssia vetää musiikkivalmentaja, ammatillinen opettaja, improvisaatioesiintyjä, laulaja-lauluntekijä Johanna Viksten. Johannalta löytyy myös helppoja ja inspiroivia harjoituksia. Hän on opettanut myös lauluntekijöitä kymmenisen vuotta.

Kurssin vetäjillä on paljon tietämystä harrastajien verkostoista, levy-yhtiöille tarjoamisesta, tuotannoista, tekijänoikeuksista ym. biisin tekemiseen liittyvistä asioita.

Johanna Viksten

Musiikkivalmentaja, opettaja (amO), laulaja-lauluntekijä. Tekstiä mennyt mm. Katri Ylanderille, Petralle, Sanille, Suvi Teräsniskalle, Club for Fivelle, Pate Mustajärvelle, Emiliannelle, Ipanapa-albumeille (mm. Tehosekoittimen Otto laulu+co-write) sekä lastenorkesteri Hääppöset-albumeille, kuoroille, koululaulukirjoihin sekä teatteriryhmille. Johanna on opettanut Helsingin kaupungin Työväenopistossa, helsinkiläisten HEO:n ja Metropolian lauluntekijälinjoilla. Johanna on myös yhteistyössä Eino Roihan -säätiön musiikkiterapian opiskelijoiden kanssa lauluntekemisen osalta sekä sekä toiminut Muusikko-lehden kirjoittajana.

Johanna on myös äänityöläinen (dubbauksia mm. Viiru ja Pesonen, Muumipeikko ja Punainen pyrstötähti), juontaja ja spiikkaaja. Johanna on toiminut improvisaationäyttelijänä sekä -laulajana mm. Impronautit-ryhmässä sekä Impropalloilua -virtuaaliryhmässä (mukana jäseniä Stella Polariksesta sekä VSOP-ryhmästä). Johanna esiintyy eri kokoonpanoilla mm. Hääppöset -lastenorkesterissa, hän lon toiminut myös kansanedustajien laulunohjaajana ja hänellä on myös teatteritaustaa.

***

Lasse Wikman

Sanoittaja, musiikkivalmentaja, toimittaja, käsikirjoittaja. Lasse on tehnyt sanoituksia yli sadalle maamme eturivin artistille. Lasse on toiminut sanoittamisen kouluttajana monta vuotta HEO:n lauluntekijälinjalla sekä Metropoliassa. Hän on saanut henkilökohtaisia platina- sekä kultalevyjä sanoittajana.

Lasse on ollut toisena osapuolena kirjoittamassa kolmea musiikkinäytelmää ja Johannan kanssa lapsille suunnatun musiikkinäytelmän. Hän on ollut tuottajana ja käsikirjoittajana sadoissa video- ja televisio-ohjelmissa. Lisäksi hän on tehnyt tiedottajan töitä.

Musiikintekijöiden hallituksessa Lasse on ollut yhden kauden ja Malmstén-säätiön hallituksessa kahdeksan vuotta..

***

Varaa paikkasi kurssilta!

Kurssin hinta on 350€. Hinta sisältää majoituksen Linkkumyllyn erilaisissa *)majoitusmuodoissa, aamiaiset (2), kahvit, iltapalat (2), lounaat (2) ja la illallisen. Näistä tarkemmin ilmoittautumisen yhteydessä.

*) mökit, retro-aitat, Tentsile-teltat ja jurtta

Varaukset viimeistään 30.6. mennessä. Ryhmän koko minimi 10 henkilöä.

Lisätiedot ja varaukset: linkkumylly@linkkumylly.fi / 040 5222293 Leila

Design-huussinäyttely ja opastetut kierrokset

kesäkuu-elokuu

Linkkumyllyssä on kuusi erilaista design-huussia. Huusi voi todellakin olla erilainen; pyöreä, koivuinen tai vaikka haloista tehty. Suunnittelijat ovat miettineet huussia aivan uudella tavalla. Ryhmille voi tilata myös maksullisen opastuksen, jonka kesto on n. 45 minuuttia. Opastukset tilattava etukäteen.

Fillarilla ja meloen Mäntyharjussa omatoimisesti

1.6.-31.8.

Saavu junalla Mäntyharjulle. Ota mukaasi vain vaihtovaatteet ja reipasta ulkoilumieltä! Tule luontoon.

Pyöräile juna-asemalta Linkkumyllylle. Koe Mäntyharju-Repovesireitin luonto ja  reitin puolessa välissä, Linkkumyllyssä  saunominen, illallinen ja yöpyminen myllytilalla.

Meloen Haukkavuoren  kalliomaalauksille ja jatkat Pikkulinnasaaren laavulle. Paluu Linkkumyllylle saunomaan ja ruokailemaan. Seuraavana päivänä pyöräillään takasin Mäntyharjulle. Kysy omatoimireitistä lisää meiltä