Melontaa koiran kanssa – workshop1

la 3.6.2023

klo 9-16/17

Olisiko mukava lähteä melomaan koiran kanssa?

Melontakouluttajamme Arja Rasela pitää kesällä 2023 päivän pituisen infon (tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin), jossa käydään läpi vinkkejä, jos haluat ottaa koiran kajakkiin tai kanoottiin mukaan retkelle. Voit osallistua koiran kanssa tai ilman. Saat kurssilta hyviä vinkkejä , koska Arja on retkeillyt jo vuosia oman koiransa kanssa ja on Melonta-ja soutuliiton kouluttaja. Kurssin hintaan (100€) kuulluu opetus,välinevuokrat (ota omat liivit koiralle mukaan), aamu- ja iltapäiväkahvit sekä kevyt soppalounas.

Jos kiinnostuit, ota yhteytta linkkumylly@linkkumylly.fi. Ryhmään otetaan vain rajallinen määrä koiraosallistujia ja huomasithan, että ilman koiraakin voi osallistua.

Melonnan peruskurssi 2023 Meloja1

1.-2.7.2023

Melonta on monipuolinen harrastus, mutta ensimmäiset melan vedot on hyvä ottaa ohjatusti, niin jatkossakin on helpompaa. Melonnan peruskurssilla meloja pääsee nopeasti kiinni harrastuksen ytimeen. Omia melontavarusteita et tarvitse, vain kuiva vaatekerta on hyvä ottaa mukaan. Peruskurssin käynyt meloja pystyy melomaan helpoissa olosuhteissa ja osallistumaan ohjattuihin melontaretkiin ja harjoituksiin. Vetäjinä Suomen melonta-ja soutuliiton kouluttaja. Mukana myös apuohjaaja. Peruskurssin kesto ja sisältö – 10 h – melonnan perustekniikat: eteenpäin melonta, kanootin / kajakin ohjaaminen – melontaturvallisuus – varusteet – melonnan lajit ja harrastusmahdollisuudet Ryhmän koko: min 8, max 15. Kurssi alkaa la aamuna lyhyellä teorialla ja varusteisiin tutustumalla. La ja su päivät olemme järvellä perustekniikkaa ja turvallisuutta harjoitellen. Mahdollisuus myös majoittautumiseen elämyksellisesti Linkkumyllyssä mökeissä, jurtassa, retroaitoissa tai Tentsile-teltoissa. Jo tämä on elämys! Majoitus tilattava erikseen ja kysy tarjous! Viimeistään vanhassa Taavin rantasaunassa päivän kokemukset sisäistyvät. Ruokailut idyllisessä myllytuvassa tai luonnon helmassa laavulla. Hinta:200€/hlö sis. opetuksen, välineet, ruokailut, kahvit ja saunan (kahtena päivänä) Lisätiedot ja ilmoittautumiset 1.6. 2023 mennessä: linkkumylly@linkkumylly.fi, puh. 050 449 3002

Osta kurssipaikkasi tästä.

Meloja-2 jatkokurssi 2023

5.-6.8.2023

klo 9-16/17

Melonta on monipuolinen harrastus ja taitoja kannattaa pitää yllä säännöllisesti melomalla ja myös päivittää omaa osaamista melonnan jatkokurssilla. Melonnan jatkokurssilla opetellaan yhdessä ohjatusti Meloja 2-taitokokeeseen tarvittavia taitoja. Koe vastaa EPP2 (Euro Paddle Pass) taitokoetta. Taitokokeeseen osallistuminen ei ole pakollista, mutta mikäli sen haluaa kurssin aikana suorittaa, niin se on mahdollista. Kurssin kouluttajina toimivat Suomen melonta- ja soutuliiton kouluttajat.

Jatkokurssin sisältö

Kurssin aikana opetellaan sileän veden perusmelontataidot. Kurssilaisen tulisi kyetä liikuttamaan kajakkia haluttuun suuntaan sekä pystyä soveltamaan melontatekniikoita melonnassaan. Hänen pitää pystyä toimimaan maltillisesti veden varaan joutuessaan Kurssi alkaa lauantai aamuna lyhyellä teorialla ja varusteisiin tutustumalla. La ja su päivät olemme järvellä yhteensä n. 10 tuntia ja harjoittelemme tarvittavia taitoja.

Muun muassa seuraavia harjoitteita tehdään kurssin aikana:

– Eteenpäin- ja taaksepäin melonta sekä pysäytys – Kajakin ohjaaminen haluttuun suuntaan – Sivuttain melonta – Alatuki ja kaatumisen estäminen – Pelastautuminen – Kaluston käsittely ja kuljetus

Alla olevissa linkeissä löytyy sisältöä, jota kurssin aikana harjoitellaan. Tutustu niihin huolellisesti ennen kurssin alkua.

https://www.melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus/meloja-taitokokeet/

Kurssin koko: min 8, max 15. Mahdollisuus myös majoittautumiseen elämyksellisesti Linkkumyllyssä mökeissä, jurtassa, retro-aitoissa tai Tentsile-teltoissa. Jo tämä on elämys! Majoitus tilattava erikseen ja kysy tarjous!

Viimeistään vanhassa Taavin rantasaunassa päivän kokemukset sisäistyvät. Ruokailut idyllisessä myllytuvassa tai luonnon helmassa laavulla. Hinta: 200 €/hlö sis. opetuksen, välineet, ruokailut, kahvit ja saunan (kahtena päivänä).

Voit suorittaa myös Meloja 2-taitokortin (EPP) lisähintaan 70 €

Kurssille osallistuminen edellyttää, että melonnan peruskurssi Meloja 1 on suoritettu.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset  1.7. mennessä: linkkumylly@linkkumylly.fi, puh. 050 449 3002.

Soita rohkeasti, jos jotain kysyttävää.

Linkkumylly/Ari 0504493002

Voit ostaa kurssin tästä.

Lempeän liikkeen ja läsnäolon retriitti Mäntyharjulla

28.-30.7.2023

Miltä kuulostaisi viikonloppu Linkkumyllyssä pysähtyen ja palautuen itsesi äärellä?

Lempeän liikkeen ja läsnäolon retriitti kutsuu sinut luonnon äärelle pysähtymään ja palautumaan.

Retriitti sisältää lempeää, kehoa ja mieltä hellivää joogaa, rentoutumisharjoituksia, ravitsevaa

ruokaa ja luontokokemuksia sekä Linkkumyllyn vanhan saunan löylyt järven rannalla,

Retriitillä joogaa ja rentoutumisharjoituksia ohjaa Tanja Hyyrynen. Tanja inspiroituu luonnosta ja

ihmisten kohtaamisista sydämen tasolla. Tanja on joogaopettaja, energiahoitaja, äiti ja nainen,

suurella sydämellä. Hänen opetuksensa pohjautuvat lempeään hathajoogaan sekä vapaaseen ja

aistivaan liikkeeseen. Tanjan harjoitukset antavat vaihtoehtoja liikkeisiin, ottaen huomioon

kehojen erilaisuuden. Tärkeää on kuunnella oman kehon viestejä. Tanja inspiroituu luonnon

keskellä.

Hinta 390€/hlö, majoitus valinnaisesti jurtassa, pikkuaitoissa, Lehtola-mökissä tai Rantala-mökissä

****

Retriitillä on myös mahdollisuus ottaa vapaa-ajalla kehoa helliviä hoitoja

-energiahoito

-intialainen päähieronta

-rumpuhoito

Asiakkaan palaute hoidosta

” Kokemus oli lämmin ja ystävällinen. Hoito rauhoittava ja vaikuttava. Tunnelma välittävä ja

luova.”

Viikonlopun aikana on mahdollisuus melontaan Sarkavedellä  ja käyntiin Repoveden kansallispuistossa tai Taidekeskus Salmelassa.

Pyydä tarkempi päiväohjelma linkkumylly@linkkumylly.fi

 

Asahi vetreyttää melonnan ja kuntoilun jälkeen

1.5.-30.8.

Asahi on terveysliikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se on yksinkertaista, kokonaisvaltaista ja tehokasta terveysliikuntaa, joka auttaa ihmistä kohentamaan terveyttään ja elämänlaatuaan. Asahin liikkeet ovat rauhallisia ja ne tehdään hitaan hengityksen tahdissa seisten. Perusliikeharjoituksessa harjoitetaan, avataan ja rentoutetaan järjestelmällisesti koko kehoa.

Rentouttava Asahi-hetki esim. melontareissun jälkeen tai ennen uuden päivän aloitusta toimii loistavasti kehoa herättäen tai rauhoittaen. Asahi aloittaa lempeästi kesäaamun ja saa kehon liikkeelle.

Minimiryhmä on 4 henkilöä. Kesto 45 min. Hinta 20€/hlö.

Ohjaajana on koulutettu asahiohjaaja Leila Jaskanen.

Kesällä pyrimme pitänään tunnin ulkona järven rannalla tai kotateltassa.

Mäntyharjun melontakeskus – kanootit,kajakit, SUPit

1.5.-15.10.

Vuokraa kajakki, avokanootti tai SUP-lauta ja lähde järvelle. Välinevuokrauspisteitä meillä on Linkkumyllyssä, Mäntyharjun asemamakasiinissa ja  Vihantasalmessa. Emme ole jatkuvasti paikalla vuokrauspisteissämme, mutta soita ja varaa kalustoa etukäteen. Tulemme paikalle ja opastamme sinut matkaan. Annamme sinulle vinkit, kartat ja neuvomme hyvät reitit. Meillä on  myös kuljetuspalvelu kalustolle ja  melojille. Vuokraamme kalustoa myös mökeille ja Repoveden kansallispuistoon. Kysy myös majoitus&melonta-pakettiamme.

HUOM! Vuokraamomme sijaitsee Mäntyharjun asemamakasiinissa, joten vaivatonta tulla junalla ja vain raiteiden yli vuokraamoon. Valitset välineistön ja muutama askel ja olet jo järvellä melontaretkellä.!

Mäntyharjussa on useita hienoja melontareittejä: lyhyitä, muutaman tunnin kestäviä tai useamman päivän reisssuja ; mm. Keisarinlähteen kierros sekä Hallan reitti Repoveden kansallispuistoon useiden järvien halki, tai lyhyempiä Pieni Pyhäjärven kierros ja Mäntyharjun kirkonlylän kulttuurireitti. Kysy lisää reittisuunnitelmasta, kartoista ja lisävarusteista.

Kokoa ryhmä ja lähde melomaan! Kysele viikkomelontoja kesälle 2023. Aikataulu julkaistaan lähempänä kesää.

Myymme myös melontavälineistöä. Tule juttelemaan ja kokeilemaan, jos olet aikeissa hankkia oman kajakin, kanootin tai SUP-laudan.

Verkkokauppaan tästä!

Design-huussinäyttely ja opastetut kierrokset

kesäkuu-elokuu

Linkkumyllyssä on kuusi erilaista design-huussia. Huusi voi todellakin olla erilainen; pyöreä, koivuinen tai vaikka haloista tehty. Suunnittelijat ovat miettineet huussia aivan uudella tavalla. Ryhmille voi tilata myös maksullisen opastuksen, jonka kesto on n. 45 minuuttia. Opastukset tilattava etukäteen.

Fillarilla ja meloen Mäntyharjussa omatoimisesti

1.6.-31.8.

Saavu junalla Mäntyharjulle. Ota mukaasi vain vaihtovaatteet ja reipasta ulkoilumieltä! Tule luontoon.

Pyöräile juna-asemalta Linkkumyllylle. Koe Mäntyharju-Repovesireitin luonto ja  reitin puolessa välissä, Linkkumyllyssä  saunominen, illallinen ja yöpyminen myllytilalla.

Meloen Haukkavuoren  kalliomaalauksille ja jatkat Pikkulinnasaaren laavulle. Paluu Linkkumyllylle saunomaan ja ruokailemaan. Seuraavana päivänä pyöräillään takasin Mäntyharjulle. Kysy omatoimireitistä lisää meiltä