Melonnan peruskurssi 2022

2.-3.7.2022

Melonta on monipuolinen harrastus, mutta ensimmäiset melan vedot on hyvä ottaa ohjatusti, niin jatkossakin on helpompaa. Melonnan peruskurssilla meloja pääsee nopeasti kiinni harrastuksen ytimeen. Omia melontavarusteita et tarvitse, vain kuiva vaatekerta on hyvä ottaa mukaan. Peruskurssin käynyt meloja pystyy melomaan helpoissa olosuhteissa ja osallistumaan ohjattuihin melontaretkiin ja harjoituksiin. Vetäjinä Suomen melonta-ja soutuliiton kouluttaja. Mukana myös apuohjaaja. Peruskurssin kesto ja sisältö – 10 h – melonnan perustekniikat: eteenpäin melonta, kanootin / kajakin ohjaaminen – melontaturvallisuus – varusteet – melonnan lajit ja harrastusmahdollisuudet Ryhmän koko: min 8, max 15. Kurssi alkaa la aamuna lyhyellä teorialla ja varusteisiin tutustumalla. La ja su päivät olemme järvellä perustekniikkaa ja turvallisuutta harjoitellen. Mahdollisuus myös majoittautumiseen elämyksellisesti Linkkumyllyssä mökeissä, jurtassa, retroaitoissa tai Tentsile-teltoissa. Jo tämä on elämys! Majoitus tilattava erikseen ja kysy tarjous! Viimeistään vanhassa Taavin rantasaunassa päivän kokemukset sisäistyvät. Ruokailut idyllisessä myllytuvassa tai luonnon helmassa laavulla. Hinta:190€/hlö sis. opetuksen, välineet, ruokailut, kahvit ja saunan (kahtena päivänä) Lisätiedot ja ilmoittautumiset 1.7. 2022 mennessä: linkkumylly@linkkumylly.fi, puh. 050 449 3002

Osta kurssipaikkasi tästä.

Melonnan jatkokurssi 2022

6.-7.8.2022

Melonta on monipuolinen harrastus ja taitoja kannattaa pitää yllä säännöllisesti melomalla ja myös päivittää omaa osaamista melonnan jatkokurssilla. Melonnan jatkokurssilla opetellaan yhdessä ohjatusti Meloja 2-taitokokeeseen tarvittavia taitoja. Koe vastaa EPP2 (Euro Paddle Pass) taitokoetta. Taitokokeeseen osallistuminen ei ole pakollista, mutta mikäli sen haluaa kurssin aikana suorittaa, niin se on mahdollista. Kurssin kouluttajina toimivat Suomen melonta- ja soutuliiton kouluttajat.

Jatkokurssin sisältö

Kurssin aikana opetellaan sileän veden perusmelontataidot. Kurssilaisen tulisi kyetä liikuttamaan kajakkia haluttuun suuntaan sekä pystyä soveltamaan melontatekniikoita melonnassaan. Hänen pitää pystyä toimimaan maltillisesti veden varaan joutuessaan Kurssi alkaa lauantai aamuna lyhyellä teorialla ja varusteisiin tutustumalla. La ja su päivät olemme järvellä yhteensä n. 10 tuntia ja harjoittelemme tarvittavia taitoja.

Muun muassa seuraavia harjoitteita tehdään kurssin aikana:

– Eteenpäin- ja taaksepäin melonta sekä pysäytys – Kajakin ohjaaminen haluttuun suuntaan – Sivuttain melonta – Alatuki ja kaatumisen estäminen – Pelastautuminen – Kaluston käsittely ja kuljetus

Alla olevissa linkeissä löytyy sisältöä, jota kurssin aikana harjoitellaan. Tutustu niihin huolellisesti ennen kurssin alkua.

https://www.melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus/meloja-taitokokeet/

Kurssin koko: min 8, max 15. Mahdollisuus myös majoittautumiseen elämyksellisesti Linkkumyllyssä mökeissä, jurtassa, retro-aitoissa tai Tentsile-teltoissa. Jo tämä on elämys! Majoitus tilattava erikseen ja kysy tarjous!

Viimeistään vanhassa Taavin rantasaunassa päivän kokemukset sisäistyvät. Ruokailut idyllisessä myllytuvassa tai luonnon helmassa laavulla. Hinta: 190 €/hlö sis. opetuksen, välineet, ruokailut, kahvit ja saunan (kahtena päivänä).

Taitokoe +50 €

Kurssille osallistuminen edellyttää, että melonnan peruskurssi Meloja 1 on suoritettu.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset  17.7. mennessä: linkkumylly@linkkumylly.fi, puh. 050 449 3002.

Soita rohkeasti, jos jotain kysyttävää.

Linkkumylly/Ari 0504493002

Voit ostaa kurssin tästä.

Sanoituksen avainnippu

pe-la 12-13.8.2022

Sanoituksen Avainnippu Johanna Viksten ja Lasse Wikman

Nyt on kova juttu! Jos olet aina haaveillut laulujen sanoittamisesta tai pöytälaatikostasi löytyykin jo muutamia hahmotelmia.Tule siis Avainnippu kurssille! Saat vinkkejä, sparrausta ja uusia ideoita. Jos olet kiinnostunut tekstien tekemisestä, niin tämä on sinulle. Ei haittaa, vaikka et olisi ikinä julkaissut mitään tai saanut tekstiäsi loppuun. Täältä voit saada joitakin avaimia lukkojen avaamiseen. Tule ihmeessä mukaan!

Ilmoittautumiset laulunteksti@gmail.com tai linkkumylly@linkkumylly.fi. Hinta kurssi ruokailuineen on 220€/hlö. Ohjelma ja aikataulu tarkennetaan myöhemmin. Ryhmän koko minimi 10 henkilöä. Jos haluat majoittautua Linkkumyllyssä, saat -20% alennuksen.

Musiikkitaustaa ei tarvita osallistumiseen. Lauluntekstin kirjoittaminen vahvistaa muutakin kirjoittamista jota tarvitset työssäsi, opinnoissasi, harrastuksessasi tai musiikin tekemistä.

Valmentajina toimii sanoittaja Lasse Wikman ja musiikkivalmentaja, ammatillinen opettaja, improvisaatioesiintyjä, laulaja-lauluntekijä Johanna Viksten.

Johanna Viksten

Musiikkivalmentaja, opettaja (amO), laulaja-lauluntekijä. Tekstiä mennyt mm. Katri Ylanderille, Petralle, Sanille, Suvi Teräsniskalle, Club for Fivelle, Pate Mustajärvelle, Emiliannelle, Ipanapa-albumeille (mm. Tehosekoittimen Otto laulu+co-write) sekä lastenorkesteri Hääppöset-albumeille, kuoroille, koululaulukirjoihin sekä teatteriryhmille. Johanna on opettanut Helsingin kaupungin Työväenopistossa, helsinkiläisten HEO:n ja Metropolian lauluntekijälinjoilla. Johanna on myös yhteistyössä Eino Roihan -säätiön musiikkiterapian opiskelijoiden kanssa lauluntekemisen osalta sekä sekä toiminut Muusikko-lehden kirjoittajana.

Johanna on myös äänityöläinen (dubbauksia mm. Viiru ja Pesonen, Muumipeikko ja Punainen pyrstötähti), juontaja ja spiikkaaja. Johanna on toiminut improvisaationäyttelijänä sekä -laulajana mm. Impronautit-ryhmässä sekä Impropalloilua -virtuaaliryhmässä (mukana jäseniä Stella Polariksesta sekä VSOP-ryhmästä). Johanna esiintyy eri kokoonpanoilla mm. Hääppöset -lastenorkesterissa, hän lon toiminut myös kansanedustajien laulunohjaajana ja hänellä on myös teatteritaustaa.

Lasse Wikman

Sanoittaja, musiikkivalmentaja, toimittaja, käsikirjoittaja. Lasse on tehnyt sanoituksia yli sadalle maamme eturivin artistille. Lasse on toiminut sanoittamisen kouluttajana monta vuotta HEO:n lauluntekijälinjalla sekä Metropoliassa. Hän on saanut henkilökohtaisia platina- sekä kultalevyjä sanoittajana.

Lasse on ollut toisena osapuolena kirjoittamassa kolmea musiikkinäytelmää ja Johannan kanssa lapsille suunnatun musiikkinäytelmän. Hän on ollut tuottajana ja käsikirjoittajana sadoissa video- ja televisio-ohjelmissa. Lisäksi hän on tehnyt tiedottajan töitä.

Musiikintekijöiden hallituksessa Lasse on ollut yhden kauden ja Malmstén-säätiön hallituksessa kahdeksan vuotta..

Tässä Johanna ja Lasse kertoo sanoittamisesta ihan itse.

***

Osta tästä kurssipaikkasi!

 

Design-huussinäyttely ja opastetut kierrokset

kesäkuu-elokuu

Linkkumyllyssä on kuusi erilaista design-huussia. Huusi voi todellakin olla erilainen; pyöreä, koivuinen tai vaikka haloista tehty. Suunnittelijat ovat miettineet huussia aivan uudella tavalla. Ryhmille voi tilata myös maksullisen opastuksen, jonka kesto on n. 45 minuuttia. Opastukset tilattava etukäteen.

Mäntyharjun melontakeskus- SUPit, kanootit ja kajakit

1.5.-15.10.

Vuokraa kajakki, avokanootti tai SUP-lauta ja lähde järvelle. Välinevuokrauspisteitä meillä on Linkkumyllyssä, Mäntyharjun asemamakasiinissa, Vihantasalmessa ja Pertunmaan kesäkahvilassa. Emme ole jatkuvasti paikalla vuokrauspisteissämme, mutta soita ja varaa kalustoa etukäteen. Tulemme paikalle ja opastamme sinut matkaan. Annamme sinulle vinkit, kartat ja neuvomme hyvät reitit. Meillä on  myös kuljetuspalvelu kalustolle ja  melojille. Vuokraamme kalustoa myös mökeille ja Repoveden kansallispuistoon.

Mäntyharjussa on useita hienoja melontareittejä: lyhyitä, muutaman tunnin kestäviä tai useamman päivän reisssuja ; mm. Keisarinlähteen kierros sekä Hallan reitti Repoveden kansallispuistoon useiden järvien halki, tai lyhyempiä Pieni Pyhäjärven kierros ja Mäntyharjun kirkonlylän kulttuurireitti. Kysy lisää reittisuunnitelmasta, kartoista ja lisävarusteista.

Kokoa ryhmä ja lähde melomaan! Kysele viikkomelontoja kesälle 2022. Aikataulu julkaistaan lähempänä kesää.

Myymme myös melontavälineistöä. Tule juttelemaan ja kokeilemaan, jos olet aikeissa hankkia oman kajakin, kanootin tai SUP-laudan.

Verkkokauppaan tästä!

Fillarilla ja meloen Mäntyharjussa omatoimisesti

1.6.-31.8.

Saavu junalla Mäntyharjulle. Ota mukaasi vain vaihtovaatteet ja reipasta ulkoilumieltä! Tule luontoon.

Pyöräile juna-asemalta Linkkumyllylle. Koe Mäntyharju-Repovesireitin luonto ja  reitin puolessa välissä, Linkkumyllyssä  saunominen, illallinen ja yöpyminen myllytilalla.

Meloen Haukkavuoren  kalliomaalauksille ja jatkat Pikkulinnasaaren laavulle. Paluu Linkkumyllylle saunomaan ja ruokailemaan. Seuraavana päivänä pyöräillään takasin Mäntyharjulle. Kysy omatoimireitistä lisää meiltä