Kurssi peruutettu! LUONNON HOITAVA VOIMA – Löydä voimavarasi ja uskalla elää.

19. – 20.05.2018

LA -SU

Vetäjinä kurssilla Johanna Veromaa, näyttelijä, hyvinvointivalmentaja ja henkinen kouluttaja sekä Tuula Martin, opettaja, hyvinvointivalmentaja ja henkinen kouluttaja

Kurssi sisältää erilaisia sisällä ja luonnossa tehtäviä läsnäolo-, rentoutus-, tunne- ja tietoisuusharjoituksia. Tarkoitus on sekä tutkia itseänsä, että tehdä hyvinvointia edistäviä harjoituksia mäntyharjulaisessa luonnossa veden äärellä ja metsän syleilyssä. Tehdään meditaatiota, pienimuotoista retriittiä ja oman elämän kartoittamisharjoituksia kirjallisten tehtävien, ja luovien harjoitteiden mm. musiikin avulla. Viimeistään vanhassa Taavin rantasaunassa voimaantuu.

Hinta: 285€/henkilö. Majoittautuminen elämyksellisesti Linkkumyllyssä mökeissä, jurtassa, retroaitoissa tai Tentsile-teltoissa. Jo tämä on elämys! Ruokailut idyllisessä myllytuvassa tai luonnon helmassa laavulla. Ryhmän koko min. 10 ja max 15. Tiedustele tarkemmin linkkumylly@linkkumylly.fi. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään maaliskuun loppuun mennessä.linkkumylly@linkkumylly.fi

Mouhu 1918 – Urho Kekkosen sotakirjeenvaihdon pohjalta koostettu näyttely sisällissodasta Mouhussa

kesäkuun alku-elokuun loppu 2018

Nuoren 17-vuotiaan Urho Kekkosen kirjeiden pohjalta koostettu kesänäyttely, jossa on  kuvauksia Mouhun tapahtumista ja paikosta sisällissodan keväänä 1918. Mukana myös erään perheen isoäidin päiväkirjamerkintöjä, kun oma aviomies taisteli punaisten joukoissa.

Kuulumme yhtenä osana näyttelysarjaan. Muut saman teemaiset näyttelyt ovat Mäntyharjun museolla sekä Alhon tilalla. Näyttelyt täydentävät toisiaan ja käymällä kussakin näyttelyssä, saa vierailija monipuolisen näkökulman yhteen osaan lähihistoriaamme.

Kuva Urho Kekkosen arkisto.

Sarjakuvia designhuusseissa Ville Pirinen

20.6.– 15.8.

12-17

Ville Pirinen ammentaa taiteeseensa materiaalia sarjakuvan, pop-taiteen ja elokuvan maailmasta. Monilahjakas Pirinen on tuottelias sarjakuvapiirtäjä, graafikko, kuvittaja ja muusikko. Pirinen on tunnettu myös Kultainen Timantti-ryhmän (mm. Anssi Kasitonni ja Vilunki 3000) koollekutsujana ja kuraattorina. Hän on voittanut arvostetun Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun kahdesti ja kerännyt palkintoja levynkansitaiteellaan ja vuonna 2016 Puupäähattu-palkinnon. Nyt kesällä Villen töitä esillä Linkkumyllyn design-huusseissa

Design-huussinäyttely ja opastetut kierrokset

kesäkuu-elokuu

Linkkumyllyssä on kuusi erilaista design-huussia. Huusi voi todellakin olla erilainen; pyöreä, koivuinen tai vaikka haloista tehty. Suunnittelijat ovat miettineet huussia aivan uudella tavalla. Ryhmille voi tilata myös maksullisen opastuksen, jonka kesto on n. 45 minuuttia. Opastukset tilattava etukäteen.

Luontohahmoja- Keitsi/Petri Käki

20.6.– 15.8.

12-17

Taiteen moniottelijan Keitsin yllätykselliset luontohahmot pystytetään Linkkumyllyn maisemiin. Löydä hahmot tiluksiltamme ja ihastu. Keitsi on monipuolinen taiteilija: ”Pääosin itseoppinut sekatekniikkataiteilija, valokuvaaja, suunnittelija, kustantaja ja taidegalleristinakin vaikuttanut moniottelija, joka on ehtinyt ison kirkon yliopistolla lukea kotimaista kirjallisuutta sekä oikeitakin töitä tehdä esim. Yleisradion internet-tekniikoiden parissa nörtteillen. Kiinnostunut lähes kaikesta: Kulttuurista, tieteestä ja faktoista, sirkuksesta ja politiikasta, sekä tietenkin Elämästä itsestään. Kyltymätön tarve monenlaiseen taidehörhötysprojektiin. Kotoa löytyy vaimo ja vanha koira, diggailee mm. jaskaa ynnä progea. On myös ihan kelvollinen kokki.”

Melonnan peruskurssi Sarkaveden rannalla

29.6.-1.7.2018

pe-su

Melonta on monipuolinen harrastus, mutta ensimmäiset melanvedot on hyvä ottaa ohjatusti, niin jatkossakin on helpompaa. Melonnan peruskurssilla meloja pääsee nopeasti kiinni harrastuksen ytimeen. Omia melontavarusteita et tarvitse, vain kuiva vaatekerta on hyvä ottaa mukaan. Peruskurssin käynyt meloja pystyy melomaan helpoissa olosuhteissa ja osallistumaan ohjattuihin melontaretkiin ja harjoituksiin.Vetäjänä Arja Rasela, Suomen melonta-ja soutuliiton kouluttaja. Mukana myös apuohjaaja.

Peruskurssin kesto ja sisältö
– 10 h
– melonnan perustekniikat: eteenpäin melonta, kanootin / kajakin  ohjaaminen
– melontaturvallisuus
– varusteet
– melonnan lajit ja harrastusmahdollisuudet

Ryhmän koko: min 10, max 15. Kurssi alkaa pe iltana lyhyellä teorialla ja varusteisiin tutustumalla.La ja su päivät olemme järvellä perustekniikkaa ja turvallisuutta harjoitellen.

Majoittautuminen elämyksellisesti Linkkumyllyssä mökeissä, jurtassa, retroaitoissa tai Tentsile-teltoissa. Jo tämä on elämys! Viimeistään vanhassa Taavin rantasaunassa päivän kokemukset sisäistyy. Ruokailut idyllisessä myllytuvassa tai luonnon helmassa laavulla.

Hinta: 300€/hlö, sisältää majoituksen, ruokailut ja kurssin

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: linkkumylly(at)linkkumylly.fi, puh. 050 449 3002

AKTIIVIVIIKONLOPPU 1 MÄNTYHARJUN JA REPOVEDEN MAISEMISSA

24.-26.8. 2018

pe-su

Ota mukaasi vain vaihtovaatteet ja reipasta ulkoilumieltä!

Oppaana Markku Sohlman

Pyöräretki Mäntyharju-Repovesireitillä 

Retki lähtee Mäntyharjun juna-asemalta, jossa pyörät odottavat.

Yövyt, saunot ja ruokailet idyllisessä Linkkumyllyssä. Matka jatkuu Repoveden kansallispuiston maisemiin, jossa mahdollisuus kokeilla kalliolaskeutumista. Paluu Linkkumyllylle lauantai-iltana saunomaan. Tarkemmat tiedot linkkumylly(at)linkkumylly.fi

LUONTOLAULU KURSSIT- SANNI ORASMAA

31.8.-2.9.2018

pe-su

Luontolaulun kurssilla syvennytään luonnon, äänen ja musiikin yhteyteen ennen ja nyt.  Luontolaulu suo laulajalleen lepohetken ja kanavan purkaa ajatuksiaan, huoliaan ja toiveitaan arjen keskellä. Luonnollisen äänenkäytön harjoitteet rentouttavat ja inspiroivat. Tutustumme luonnon akustiikkaan ja luontolaulun pedagogisiin mahdollisuuksiin ja  kurkistamme sen historialliseen taustaan.

ÄÄNIKÄVELYllä kuljemme metsässä. Hyräillään ja hengitellään sammalpedillä. Kuunnellaan, kuinka metsä vastaa. Pysähdytään veden äärellä. Päästetään ajatukset aaltojen vietäviksi. Nautitaan väreistä ja tuoksuista. Annetaan luonnon ja äänen vaikuttaa ja voimistaa. Ryhmän koko min.8 ja max 15. Hinta 285€/hlö. Hinta sisältää kurssin,majoituksen ja ruokailut Linkkumyllyssä.

Sanni Orasmaa on kansainvälinen jazzlaulaja, pedagogi, Green Care – ohjaaja ja motivaatiokouluttaja, jolla on yli 20 vuoden kokemus äänenkäytöstä ja esiintymisvalmennuksesta.

MESSUTARJOUS (GoExpo) ilmoittaudu mukaan  Luontolaulu kurssille maaliskuun

loppuun mennessä, tuolloin kurssiin sisältyy Sanni Orasmaan uusi kirja

Luonnon aika –rentouttavia hetkiä luonnossa.

HILJAISUUS JA LEMPEYS JOOGASSA

8.-9.9.2018

la-su

Ohjaajana Taina Åkerlund-Pesonen

Luonnon keskellä mieli ja keho lepää, aistit avautuvat ja olet läsnä itsellesi. Linkkumyllyssä kauniissa maisemissa liikut turvallisesti kokeneen fysio/joogaterapeutin ohjauksessa. Saat myös yksilöllistä ohjausta. Ohjelmassa on molempina päivinä kehoa lempeästi herättävä aamujooga, meditatiivistä liikettä ulkona sekä lauantai alkuillan jooga ja hiljentyminen.

Hinta 275€/hlö (Hinta sisältää kurssin, majoittumisen ja ruokailut Linkkumyllyssä.)

AKTIIVIVIIKONLOPPU 2 Fillarilla ja meloen Mäntyharjussa

14.-16.9.2018

pe-su

Saavu junalla Mäntyharjulle. Ota mukaasi vain vaihtovaatteet ja reipasta ulkoilumieltä! Tule luontoon.

Oppaana Markku Sohlman

Pyöräile juna-asemalta Linkkumyllylle. Koe Mäntyharju-Repovesireitin lunto ja  reitin puolessa välissä, Linkkumyllyssä  saunominen, illallinen ja yöpyminen myllytilalla.

Meloen lauantaina Haukkavuoren  kalliomaalauksille ja jatkat Pikkulinnasaaren laavulle. Paluu Linkkumyllylle saunomaan ja ruokailemaan. Sunnuntaina pyöräillään takasin Mäntyharjulle.