Linkkumyllyn iltamat

Huom!! Siirtyy keväälle 2018!

Hilpeää menoa. Rillumarei ja hulivilivoo -meinigillä. Esiintyjinä mm. Marjut Ståhls ( vanhan ajan iskelmää, jopa tanssin pyörteissä), Keittiö mamselli Amanda ( hupaisine juttuineen).Varaus Linkkumyllystä

Pertti Jarlan Fingerpori-sarjakuvanäyttely

10.6-30.8.2017

11-17

Pertti innostui ajatuksestamme designhuussisarjakuvanäyttelystä. Suomen suosituin sarjakuva on tuttu sanallisesta kikkailustaan ja toisinaan saa todella pohtimaan, mistä kulloinkin on kyse. Mielenkiinoista näyttelyhetkeä Fingerporin parissa.

”Lukijoilta tulevat ideat ovat minulle hiton arvokkaita. Aina ei millään itse pystyisi keksimään kuutta hyvää strippiä, joten käytännössä joka viikko käytän keskimäärin kaksi lukijoiden lähettämää oivallusta. Toisinaan niitä tulee sarjakuvantekijä-kollegoilta, mutta useimmiten ihan perusfaneilta”.

”Fingerporin loppu ei edes häämötä. Välillä tutkailen hermoissani olisiko juttujen tasossa tapahtunut laskua, mutta ei siltä näytä. Tasaista jöötiä on ollut”,  Jarla määrittelee.

 

Emmi Valve

10.6-30.8.2017

Emmi Valveen sarjakuvaelämänkertakirjan kuvitusnäyttely.

Porvoolainen Emmi Valve (s. 1984) kuuluu sarjakuvantekijöiden uuteen sukupolveen, joka hankki kannuksensa julkaisemalla sarjakuviaan ja piirustuksiaan verkossa sähköisessä muodossa. Ennen esikoisteoksensa julkaisua Valve on piirtänyt, kirjoittanut ja julkaissut teoksiaan muun muassa Circus Femme Fatale (2009) ja TeiniZombieRakastavaiset -omakustannelehdissä (2010) sekä vuonna 2009 toimintansa aloittaneessa Emmi Valve Fan Club -sarjakuvablogissaan. Harjoituksen koulima varma ote näkyikin jo vuoden ajalta poimituista päiväkirjamerkinnöistä koostuvassa Sit kun sun naama räjähtää -teoksessa (Huuda Huuda, 2013).

Valveen omaelämäkerralliset teokset ”kertovat elämästä itsessään”, kuten hänen kustantajansa nettisivut toteavat. Niissä seikkaileva ”Emmi” onkin kovin tekijänsä näköinen, vaikkei ehkä täysin peilikuva olisikaan. Omien sanojensa mukaan hän rakastaakin sitä ”vääristymää”, joka syntyy kynän piirtäessä muistoja paperille.

Emmin uusin kirja ilmestyy elokuun lopulla. Onnekkaasti olemme saaneet kirjan kuvitus näyttelyn tänne Linkkumyllyyn kesäksi. Samanaikaisesti näyttely on myös Sveitsissä.

Tapahtui Suomessa -teossarja, Samael Kovero metalliartesaani

10.6.-30.8.2017

Metalliartesaani Samael Koveron näyttely Tapahtui Suomessa (10.6.-30.8. klo 11-17) kuuluu Linkkumyllyn Suomi100 näyttelyihin. Teokset on työstetty sodanaikaisista lentokonepolttoainetynnyreistä ja taiteilija on poiminut aiheekseen itselleen tärkeitä tapahtumia Suomen satavuotisesta historiasta. Nuoren 25-vuotiaan näkökulma suomalaisuuteen.