Kesälomalla -29 asteen pakkasessa

Ansaitulla lomalla hämmästellään Linkkumyllyssä talven kauneutta, mutta myös ilmojen kylmyyttä. Tämä viikko on ollut ainutlaatuinen. Muistelin, että vuonna 2016, ensimmäisen talvenamme, oli vastaavia pakkasia, mutta ei ehkä näin monta peräkkäistä päivää. Takka ja keittiön hella on ollut hyvässä käytössä ja siinä samalla ovat syntyneet päivän ruoat.

Katse on myös suunnattu jo kesään. Huoltotöitähän tietenkin tehdään, niin kuin aiemminkin, vanhoihin rakennuksiin ja myllytupa odottaakin vielä katon korjausta trombivierailun jäljiltä. Sehän jatkuu heti, kun pakkaset hieman hellittävät ja työmiehet uskaltautuvat liukkaalle katolle. Myös tontti siistiytyy, koska puustoa raivataan tien toiselta puolelta, jotta saadaan vihdoinkin avarampaa ilmettä tontille. Nyt yritetään pidättäytyä keksimästä uusia ideoita tuolle osalle kiinteistöä.

Kovasti myös puntaroidaan, että laitetaanko tänä vuonna jurttasauna lammen rannalle vai meneekö se uusi sininen jurttamme majoituskäyttöön. Olisikohan siitä kiinnostuneita muita kuin me, vaikka saunainnostus näyttää olevan kuumana matkailijoiden mielessä. Muutoin jatkamme samoilla jalanjäljillä. Vaikkakin mielessä olisi kiinnostava kesänäyttelyidea, mutta funtsataan sitä vielä…

Mielenkiinnolla seuraamme myös Mäntyharjun kunnan elämää uusien tuulien puhaltaessa. Salmelan konserteissa mielenkiitoisia esiintyjiä on tulossa kesälle ja tietenkin parasta on kevään seuraaminen täällä luonnon helmassa. Tammikuu tuo aina valoa marraskuussa tuskailtuun pimeyteen.

Kesällä matkaajat usein kyselevät Mouhuntien kuntoa talvella ja nyt täytyy antaa kiitosta tien kunnossa pitäjälle, että hyvä on ollut körötellä keskustaan tänä talvena. Tasainen ja hyvin aurattu tie on ollut. Kokeiltiinhan me jouluaattona myös julkisen sairaanhoidon toimivuuttakin, mutta Linkkumyllyyn ambulanssia ei saatu, mutta Nykäsen taksi auttoi hädässä ja saatiin aatto viettää kuitenkin rauhallisissa merkeissä pelkällä säikähdyksellä.

Tästä suunnataan kohti kevättalvea ja sitten kevättä. Terveiset kaikille täältä Linkkumyllyn rauhasta Mäntyharjulta!

Leila & Ari